Summer School

Summer School

Edicioni IV i Summer School

Edicioni IV i Summer School

War, reconstruction and establishment of peace

from the roots of war to the establishment of a lasting Peace

29 Gusht - 5 Shtator 2019

(afati i fundit për aplikime, 20 Korrik 2019)

Lexo më shumë

SUMMER SCHOOL-Edicioni 3

SUMMER SCHOOL

Edicioni 3-të i Summer School

“Lufta, rindërtimi dhe krijimi i paqes nga rrënjët e luftës deri në vendosjen e një Paqeje të qëndrueshme”

30 Gusht - 6 Shtator 2018

(afati i fundit për aplikime, 31 Korrik 2018)

Lexo më shumë

Summer School – Edicioni i dytë

Qendra Evropiane e Shkencës për Paqe, Integrim dhe Kooperim dhe Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”organizojnë Summer School-in “War, reconstruction and establishment of peace: from the roots of war to the establishment of a lasting Peace”.

Lexo më shumë

Hyrje

“Lufta, rindërtimi dhe krijimi i paqes nga rrënjët e luftës deri në vendosjen e një Paqe të qëndrueshme.”

Summer School (Shkolla Verore) “Lufta, rindërtimi dhe krijimi i paqes nga rrënjët e luftës deri në vendosjen e një Paqe të Qëndrueshme” synon të sigurojë një grup studentësh ndërkombëtarë të diplomuar me shtylla shkencore rreth rrënjëve të luftës, paqes dhe çështjeve në ndërtimin e paqes. Në përputhje me traditën e Shkencës Paqësore, programi është ndërdisiplinor që përfshin disiplina të tilla si ekonomia, shkenca politike, marrëdhëniet ndërkombëtare dhe historia. Summer School është menduar për studentët dhe të diplomuarit që tregojnë interes për studimin shkencor të Paqes dhe janë të gatshëm të vazhdojnë studime universitare të përparuara ose për profesionistë të ardhshëm në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe në ndërtimin e paqes.Për të favorizuar gjithashtu një dialog të frytshëm dhe të hapur me fakultetin, do të zgjidhet një grup i vogël studentësh. Fakulteti përbëhet nga studiues me famë botërore në këtë fushë.

Lexo më shumë