Evente/lajme

News Ekonomia

PROSPECTUS de economia

Jap mësim në disiplinat menaxheriale në Universitetin Katolik ZKM, që prej vitit 2005 dhe ndihem krenar kur tregoj se pas diplomimit, studentët e mi kanë gjetur lehtësisht punë në Shqipëri apo jashtë vendit.

Lexo më shumë

Punësimi informal

Punësimi i padeklaruar është një fenomen i përhapur në çdo vend të botës dhe shfaqet në forma të ndryshme. Shqipëria ka një përhapje mjaft të gjerë të punësimit informal.

Ky fenomen shqetësues për shoqërinë shqiptare do të analizohet dhe diskutohet në seminarin me titull: “Punësimi informal në tregun e punës në Shqipëri. Përmasat dhe pasojat”.

Lexo më shumë

Diplomime në UKZKM

Në 12 Dhjetor 2017, u zhvillua në Aula Magna diplomimi i tre studentëve të Fakultetit të Shkencave Ekonomike, Politike dhe Sociale në Programin e Studimit Ekonomi dhe Administrim Ndërmarrjeje dhe Ekonomi Ndërmarrjeje.

Lexo më shumë

Lufta kundër urisë, ligji që ndihmon të pamundurit

Risitë janë po aq të rëndësishme për një universitet, sa edhe edukimi akademik i studentëve. Për këtë arsye, Qendra Europiane e Shkencës për Paqe, Integrim dhe Bashkëpunim (CESPIC), pranë Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, organizoi tryezën e rrumbullakët të titulluar “Ligji italian kundër shpërdorimit të ushqimit dhe impakti mbi varfërinë”.

Lexo më shumë