Sport dhe Kulturë

Sport dhe Kulturë

Komedia Hyjnore nga një tjetër këndvështrim

Profesori i modeleve matematikore dhe statistikore pranë Universitetit të Tuscia-s, në Viterbo, Antonino Scarelli prezantoi në Universitetin Katolik “Zoja e Këshilli të Mirë” vëllimin Të vërtetat shkencore në “Komedia Hyjnore” e Dante Alighieri-t.

Lexo më shumë

Të socializojmë në “Welcome Day”

Për t’i uruar mirëseardhjen studentëve të rinj, Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” organizoi eventin “Welcome Day”. Qindra studentë, shqiptarë dhe të huaj të cilët ulen për herë të parë në auditorët e universitetit, u njohën me drejtuesit institucionalë dhe akademikë të UKZKM-së.

Lexo më shumë

“Kush thotë grua, nënkupton… GRUA”

Me rastin e ditës ndërkombëtare kundër dhunës ndaj gruas, në 25 nëntor 2017 do të zhvillohet në Veroli (Frozinone), konferenca me titullin “Kush thotë grua, nënkupton…grua”. Titull ironik, i cili merr shtysë nga një thënie popullore italiane “ Kush thotë grua, thotë dëm”.

Lexo më shumë

Shkenca në Komedinë Hyjnore

Cili është emëruesi i përbashkët i një kryevepre të letërsisë dhe një profesori të matematikës? Komedia Hyjnore, përveç se përfaqëson bazat e gjuhës aktuale italiane, përmban plot referime matematikore, gjeometrike, astronomie e të tjera. Profesor Scarelli propozon një lexim alternativ të tekstit.

Lexo më shumë

Festa e Fondacionit 2017

Në vijim të një tradite të përvitshme u zhvillua në datë 26 Prill 2017, Festa e Fondacionit Zoja e Këshillit të Mirë. Festa e Fondacionit filloi në orën 17.00, me Kremtimin e Meshës së Shenjtë nga Sh.T. George Frendo, Arqipeshkëv Metropolit Tiranë – Durrës.

Lexo më shumë

Festa e Fondacionit Zoja e Këshillit të Mirë

Festa e Fondacionit Zoja e Këshillit të Mirë do të zhvillohet në datë 26 Prill 2017, në vijueshmëri të një tradite të përvitshme. Në këtë ditë, Fondacioni celebron Festën e Pajtores së tij, Zoja e Këshillit të Mirë e shpallur nga Këshilli i Ipeshkvinjëve shqiptarë në vitin 1895 si Pajtore e Shqipërisë.

Lexo më shumë

Artikuj te tjere...

  1. Sport dhe Kulture