Summer School

Edicioni i parë i Summer School

Fakultet

Arzu Kibris, Universiteti Sabanci – “Dhuna politike në epokën e pas luftës së ftohtë”

Vincenzo Bove, Universiteti i Warwick – “Ruajtja e Paqes”

Scott Gates, PRIO – “Konfliktet ndëretnike dhe ndërfetare”

Mansoob Murshed, ISS dhe Universiteti i Birmingham – “Çështje mbi Rindërtimin e Pas Konfliktit”

Christos Kollias, Universiteti i Thesalisë – “Shpenzimet Ushtarake dhe Zhvillimi Ekonomik”

Roberto Ricciuti, Universiteti i Veronas – “Kapaciteti dhe Konflikti i Shtetit”

Tobias Böhmelt, Universiteti i Essex – “Ndërmjetësimi Ndërkombëtar dhe Ndërhyrja e Palëve të Treta”

Han Dorussen, Universiteti i Essex – “Ndërtimi i institucionit dhe paqes”

Raul Caruso, Universiteti Katolik “Sacro Cuore” – “Hyrje në Ekonominë e Paqes”

Arzu Kibris

Arzu Kıbrıs është asistent profesor i shkencave politike në Universitetin Sabanci, Stamboll. Interesat kryesore të saj kërkimore përfshijnë dinamikën dhe pasojat sociale, politike dhe ekonomike të konflikteve civile. Puna e saj ka qenë e publikuar në Gazetën the Journal of Conflict Resolution, Games and Economic Behavior, Public Choice, dhe Conflict and Terrorism ndër të tjera.

Vincenzo Bove

Vincenzo Bove është profesor i asociuar në Departamentin e Politikës dhe Studimeve Ndërkombëtare dhe një anëtar i Qendrës Q-Step Warwick. Ai ka pëfunduar doktoraturën në ekonomi në Kolegjin Birkbeck, Universiteti i Londrës, në vitin 2011; një MSc në Ekonomi nga Birkbeck në vitin 2007; dhe u diplomua në Shkencat Politike të Universitetit të Firences në vitin 2003. Gjithashtu, ai ka mbajtur leksione dhe kërkime në Universitetin e Essex, Universitetin e Gjenovës, IMT Lucca dhe Sciences Po, Paris. Në jetën e tij para akademisë, ai ka shërbyer si oficer në Marinën Italiane, kryesisht duke punuar në nëndetëse.

Raul Caruso

Raul Caruso, i arsimuar në Napoli (MA), Leuven (MSc) dhe Milano (PhD), aktualisht punon në Universitetin Katolik të Sacro Cuore, si profesor i Ekonomisë Ndërkombëtare dhe Politikës Ekonomike. Ai është kryeredaktor i Ekonomisë së Paqes, Shkencës së Paqes dhe Politikës Publike (SHBA) dhe është gjithashtu në redaksinë e Ekipit të Mbrojtjes dhe Paqes (SHBA) dhe Gazetën e Ekonomisë së Paqes dhe Sigurisë (USA). Ai është drejtor ekzekutiv i Rrjetit të Shkencave Evropiane të Paqes dhe kreu i Kapitullit Italian të Ekonomistëve për Paqe dhe Siguri. Ai është nderuar me Çmimin Stuart Bremer në vitin 2004, me Çmimin Isimbardi në vitin 2011, me Kontributin e Jashtëzakonshëm të Autorit në vitin 2012 dhe me Çmimin Manas Chatterji për Përsosmëri në Ekonominë e Paqes dhe Shkencën e Paqes në vitin 2014.

Scott Gates

Scott Gates është Profesor i Kërkimeve në Institutin për Kërkimin e Paqes në Oslo (PRIO) dhe profesor në Universitetin e Oslos. Ai ka botuar 10 libra dhe mbi 30 artikuj akademikë. Gates është një redaktor i Associates of Journal of Peace Research dhe është redaktor në krye të Revistës së Studimeve të Zonave Ndërkombëtare. Ai është anëtar i Akademisë Norvegjeze të Shkencave dhe Letrave (DNVA) dhe Shoqërisë Mbretërore Norvegjeze të Shkencave dhe Letrave (DKNVS).

Mansoob Murshed

Syed Mansoob Murshed është profesor i Ekonomisë së Paqes dhe Konfliktit në Institutin Ndërkombëtar të Studimeve Sociale (ISS), Universiteti Erasmus në Holandë. Interesat e tij kërkimore janë në ekonominë e konfliktit, shumëllojshmëria i burimeve, kushtëzimi i ndihmës, ekonomia politike, makroekonomia dhe ekonomia ndërkombëtare. Ai është mbajtësi i parë e kryetarit të rotacionit të Princit Claus në Zhvillim dhe Barazi në vitin 2003. Ai është gjithashtu një hulumtues në UNU / WIDER në Helsinki ku ai drejtoi projekte mbi Globalizmin dhe Ekonomitë e Vogëluara dhe Pse Disa Vende Shmangin Konfliktin, Ndërsa Të Tjerët Kanë dështuar. Ai gjithashtu drejtoi një projekt për The Two Economies of Ireland, financuar nga Fondi Ndërkombëtar për Irlandën në Qendrën e Kërkimit Ekonomik të Irlandës së Veriut (NIERC), Belfast. Ai është autor i shtatë librave dhe mbi 130 artikuj të referuar në revistat dhe kapitujt librash. Monografia e tij e fundit, e botuar në vitin 2010, është Shpjegimi i Luftës Civile (Edward Elgar). Ai është në bordet editoriale të Peace Economics, Peace Science and Public Policy (PEPS), si dhe Civil Wars.

Christos Kollias

Christos Kollias aktualisht është Profesor i Ekonomisë së Aplikuar me Departamentin e Ekonomisë, Universitetin e Thesalisë; Redaktor i Ekonomisë së Mbrojtjes dhe Paqes; anëtar i Bordit Editorial të Ekonomisë së Paqes, Shkencës së Paqes dhe Politikës Publike dhe redaktor i Associates of The Economics of Peace & Security Journal. Interesat e tij kërkimore përfshijnë ekonominë e mbrojtjes, terrorizmin, ekonominë politike, ekonominë e sektorit publik dhe politikën makroekonomike.

Roberto Ricciuti

Ai është Profesor i Ekonomisë në Universitetin e Verona (Itali) dhe Filialin e Kërkimeve në CESifo. Roberto Riccuti ka mbaruar doktoraturën në Ekonomi në Universiteti i Sienës (Itali). Interesat e tij kërkimore janë kryesisht në ekonominë politike dhe puna e tij është botuar nga Gazeta Evropiane Journal of Political Economy, Public Choice, Journal of Economic Behavior and Organization, Journal of Economic Surveys, Cliometrica.

Tobias Böhmelt

Tobias Böhmelt është një Profesor i Asociuar në Departamentin e Qeverisë në Universitetin e Essex (Angli) dhe një Kërkues i Asociuar i Grupit të Ekonomisë Ndërkombëtare Politike në Qendrën për Studime Krahasuese dhe Ndërkombëtare (CIS) si dhe Institutin për Vendimet Mjedisore (IED). Interesat e tij kryesore të hulumtimit dhe mësimdhënies janë analiza sasiore e konfliktit dhe bashkëpunimit, politikës mjedisore, ndërmjetësimit ndërkombëtar, efektivitetit ushtarak dhe analizës së rrjetit.

Han Dorussen

Profesor Han Dorussen mori MA( master) në shkencat politike nga Universiteti i Nijmegenit dhe Ph.D. në qeveri për Universitetin e Teksasit në Austin. Ai është pedagog në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) në Trondheim. Gjatë viteve 2008 dhe 2011 dhe në 2013-4, ai ishte Shef i Departamentit të Qeverisë në Universitetin e Essex. Ai është redaktor i asociuar për revistën Journal of Peace Research dhe një anëtar i Qendrës së konfliktit dhe bashkëpunimit Michael Nicholson. Fokusi i tij në hulumtim është në marrëdhëniet ndërkombëtare, ekonominë politike ndërkombëtare dhe krahasuese dhe teorinë e aplikuar të lojës. Interesat e hulumtimit aktual përfshijnë marrëdhëniet midis tregtisë dhe konfliktit, përdorimin e politikave ekonomike në politikën ndërkombëtare, operacionet paqeruajtëse dhe qeverisjen e shoqërive të pas konfliktit dhe konvergjencën e politikave në Bashkimin Evropian. Ai është bashkë-redaktor (me Michael Taylor) të Votimit Ekonomik (Routledge 2002). Ka botuar Artikuj  në Public Choice,International Organization, World Politics, Journal of Peace Research, Journal of Conflict Resolution, International Interactions, European Union Politics, World Development, and Electoral Studies.

Shih gjithashtu: (Programi i Summer School)

23 September 2016