News

News

Shpërdorimi i ushqimit, një problem edhe shqiptar

Qendra Europiane e Shkencës për Paqe, Integrim dhe Bashkëpunim (CESPIC), pranë Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, organizon të hënën, më 4 dhjetor 2017, ora 10:00, tryezën e rrumbullakët të titulluar “Ligji italian kundër shpërdorimit të ushqimit dhe impakti mbi varfërinë”.

Lexo më shumë

Njihuni me Profesor Han Dorussen. CESPIC Summer School në UKZKM

Han Dorussen nga Universiteti i Essex në Mbretërinë e Bashkuar na tregoi për përvojën e tij mësimore gjatë Summer School të CESPIC-it “Lufta, rindërtimi dhe krijimi i paqes”, që është mbajtur në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”. Ai dha mendimin e tij për situatën në Shqipëri dhe Ballkan. Ai foli gjithashtu për konfliktin e Koresë së Veriut.

“Diversiteti, bashkëjetesa dhe hartimi i politikave”

Qendra Europiane e Paqes dhe Shkencës, Integrimit dhe Bashkëpunimit (CESPIC), pjesë e Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, do të mbajë të premten, më 9 qershor, në orën 10:00, konferencën “Diversiteti, bashkëjetesa dhe hartimi i politikave”.

Lexo më shumë

Bashkëjetesa e minoriteteve etnike

“Diversiteti, bashkëjetesa dhe politikbërja” bashkoi në një konferencë ndërkombëtare profesorë të shquar të Universiteteve të Oksfordit, të Coventry-t, të Jeruzalemit dhe të Universiteteve italiane.

Lexo më shumë

Diversiteti, bashkëjetesa dhe politikbërja

Qendra Europiane e Shkencës për Paqe, Integrim dhe Bashkëpunim (CESPIC), pranë Universitetit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë, organizon të premten, 9 qershor 2017, ora 10:00, konferencën e titulluar “Diversiteti, bashkëjetesa dhe politikbërja”.

Lexo më shumë

Lufta kundër urisë, ligji që ndihmon të pamundurit

Risitë janë po aq të rëndësishme për një universitet, sa edhe edukimi akademik i studentëve. Për këtë arsye, Qendra Europiane e Shkencës për Paqe, Integrim dhe Bashkëpunim (CESPIC), pranë Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, organizoi tryezën e rrumbullakët të titulluar “Ligji italian kundër shpërdorimit të ushqimit dhe impakti mbi varfërinë”.

Lexo më shumë