Filial ndërkombëtar


Tobias Böhmelt është Profesor i Asociuar në Departamentin e Qeverisë në Universitetin e Essex (Angli) dhe një Kërkues i Associuart i Grupit të Ekonomisë Ndërkombëtare Politike në Qendrën për Studime Krahasuese dhe Ndërkombëtare (CIS) si dhe Institutin për Mjedisin Vendimet (IED). Ai është i lidhur me Qendrën Michael Nicholson për Konflikt dhe Bashkëpunim, si dhe Qendrën Europiane të Shkencës së Paqes, Integrimit dhe Bashkëpunimit. Interesat e tij kryesore të hulumtimit dhe mësimdhënies janë analiza sasiore e konfliktit dhe bashkëpunimit, politikës mjedisore, ndërmjetësimi ndërkombëtar, marrëdhënie civile dhe ushtarake dhe analiza e rrjetit. Ai ka botuar dy monografi dhe më shumë se 60 artikuj në revistat ndërkombëtare të rishikuara.

 

Vincenzo Bove është një lektor në Departamentin e Politikës dhe Studimeve Ndërkombëtare dhe një anëtar i Qendrës Q-Step Warwick. Ai u bashkua me PAIS si Asistent Profesor në vitin 2014. Më parë, ai ishte Akademik i Akademisë Britanike në Departamentin e Qeverisë në Universitetin e Essex. Ai mori një doktoraturë në Ekonomi në vitin 2011 dhe një MSc në Ekonomi në vitin 2007 nga Kolegji Birkbeck, Universiteti i Londrës. Ka mbajtur mësimdhënie dhe hulumtime në Universitetin e Essex, Universitetin e Gjenovës, IMT Lucca dhe Sciences Po, Paris. Ai gjithashtu shërbeu si oficer në Marinën Italiane, kryesisht duke punuar në luftën anti-nëndetëse. Hulumtimi i tij bie gjerësisht në gjashtë fusha: 1) luftëra civile dhe ndërhyrje ushtarake, në veçanti operacione paqeruajtëse; 2) ekonomia politike e regjimeve autoritare; 3) marrëdhëniet civile-ushtarake; 4) migracioni ndërkombëtar dhe zhvillimi ekonomik; 5) diversiteti kulturor dhe konflikti; dhe 6) kostot ekonomike të luftës.

 Faqja Personalehttps://www2.warwick.ac.uk/fac/soc/pais/people/bove/

Han Dorussen është profesor në Universitetin e Essex. Ai u diplomua në shkencat politike nga Universiteti i Nijmegenit dhe mbrojti doktoraturën në Qeverisje pranë Universitetit të Teksasit në Austin. Ka qenë pedagog në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) në Trondheim. Midis 2008 dhe 2011 dhe në 2013-4, ishte Shef i Departamentit të Qeverisë në Universitetin e Essex. Ai është anëtar i bordit të Rrjetit të Shkencave Evropiane të Paqes, redaktor i asociuar për Journal of Peace Research dhe një anëtar i Qendrës së Michael Nicholson të Konflikteve dhe Bashkëpunimit. Fokusi i tij në hulumtim është në marrëdhëniet ndërkombëtare, ekonominë politike ndërkombëtare dhe krahasuese dhe teorinë e aplikuar të lojës. Interesat e hulumtimit aktual përfshijnë marrëdhëniet midis tregtisë dhe konfliktit, përdorimin e politikave ekonomike në politikën ndërkombëtare, operacionet paqeruajtëse dhe qeverisjen e shoqërive të pas konfliktit dhe konvergjencën e politikave në Bashkimin Evropian. Bashkë-redaktor (me Emil Kirchner dhe Thomas Christiansen) të Marrëdhënieve të Sigurisë midis Kinës dhe Bashkimit Evropian: Nga Konvergjenca në Bashkëpunim (Cambridge University Press 2016) dhe (me Michael Taylor) Votim Ekonomik (Routledge 2002).

Faqja Personale: https://www.essex.ac.uk/government/staff/profile.aspx?ID=383  

Scott Gates është një shkencëtar dhe ekonomist amerikan i bazuar në Norvegji. Ai ishte drejtor i Qendrës për Studimin e Luftës Civile (CSCW) të Institutit të Kërkimit të Paqes në Oslo (PRIO), e cila është një Qendër Norvegjeze të Ekselencës e financuar nga Këshilli i Kërkimeve të Norvegjisë për një periudhë dymbëdhjetëvjeçare 2002-2013. Ai aktualisht është Profesor Hulumtues në PRIO, Hulumtues Vizitor në ESOP në Departamentin e Ekonomisë në Universitetin e Oslos dhe gjithashtu profesor në Departamentin e Shkencave Politike në Universitetin e Oslos. Ai punon në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) Norwegian University of Science and Technology (NTNU) dheuniversitetin e Miçigan Michigan State University (MSU). Temat e tij aktuale të kërkimit përfshijnë Ngritjen e Kinës, Shteti Islamik dhe Brutaliteti i Policisë. Hulumtimet e tij të mëparshme përfshijnë Analizën Teorike të Aplikuar të Aksioneve, Teorinë e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Ekonominë Ndërkombëtare Politike, Modelet Formale të Burokracisë dhe Modelimin Ekonomik.

Gates ka një BA në shkencat politike dhe antropologji nga Universiteti i Minesotës (1980), një MA në shkencat politike nga Universiteti i Miçiganit (1983), Master në ekonomi të aplikuar nga Universiteti i Minesotës (1985) dhe doktoraturë në shkenca politikë nga Universiteti i Miçiganit (1989). Gates u pranua në Shoqërinë Mbretërore Norvegjeze të Shkencave dhe Letrave në vitin 2008. Ai është gjithashtu anëtar i Akademisë Norvegjeze të Shkencave dhe Letrave. Në vitin 2014, ai mori çmimin “Herbert Simon” të Shoqatës së Shkencave Politike Midwest dhe Grupit të Midwest për Administratë Publike, si një studiues i cili ka dhënë një kontribut të rëndësishëm karriere në studimin shkencor të burokracisë, çmim i ndarë me John Brehm të Universitetit të Chicago.


Faqja Personale: https://www.prio.org/People/Person/?x=3462 

 Christos Kollias është Profesor i Ekonomisë së Aplikuar me Departamentin e Ekonomisë, Universitetin e Thesalisë; Redaktor i Defence & Peace Economics, anëtar i Bordit Editorial të Peace Economics, Shkencës së Paqes dhe Politikës Publike dhe redaktor i Associates of The Economics of Peace & Security Journal. Interesat e tij kërkimore përfshijnë ekonominë e mbrojtjes, terrorizmin, ekonominë politike ndërkombëtare, ekonominë e sektorit publik dhe politikën makroekonomike.

Faqja Personale: https://www.econ.uth.gr/en/department/staff/faculty/116-professors/37-dr-christos-kollias 

Esteban F. Klor (PhD NYU 2002) është profesor i asociuar i familjes Herczeg dhe kryetar i tanishëm i Departamentit të Ekonomisë në Universitetin Hebraik të Jeruzalemit. Hulumtimi i tij aktual analizon ndërveprimin midis terrorizmit, kundër-terrorizmit dhe preferencave politike të zgjedhësve të perceptuar të terroristëve dhe popullatës së tyre të synuar. Puna e Klorit është botuar në revistat kryesore të ekonomisë dhe shkencave politike, si Gazeta tremujore e ekonomisë, revista amerikane e politikës, revista e politikës, gazeta ekonomike, revista e zgjidhjes së konflikteve dhe gazeta e ekonomisë publike , mes shumë të tjerave. Puna e tij raportohet gjerësisht në mediat si The New York Times, The Wall Street Journal, Bloomberg, The Guardian dhe The New Republic ndër shumë të tjerë. Hulumtimi i Klorit mori mbështetje financiare nga Fondacioni i Shkencës izraelite, Administratorët e Fondacionit izraelit, Komisioni Europian në Programin e 7-të Kornizë, Departamenti Amerikan i Mbrojtjes dhe Instituti Truman për Avancimin e Paqes ndërmjet agjensive të tjera. Klor ka lindur në Cordoba, Argjentinë. Ai u shpërngul në Jerusalem në vitin 2003 ku jeton me gruan e tij dhe tre fëmijët.

Faqja Personale: https://scholars.huji.ac.il/eklor/home 

Syed Mansoob MURSHED është Profesor i Ekonomisë së Paqes dhe Konfliktit në Institutin Ndërkombëtar të Studimeve Sociale (ISS), Universiteti Erasmus në Holandë dhe gjithashtu është Profesor i Ekonomisë në Universitetin Coventry në Mbretërinë e Bashkuar. Ai ishte mbajtësi i parë e kryetarit të rotacionit të Princit Claus në Zhvillim dhe Barazi në vitin 2003. Ai ishte hulumtues në UNU / WIDER në Helsinki, ku ai drejtoi Projekte mbi Globalizmin dhe Ekonomitë e Vogla dhe Pse Disa Vende Shmangin Konfliktin Ndërsa Të Tjerët Kanë dështuar. Ai është autor i shtatë librave dhe mbi 140 punime shkencore dhe kapituj librash. Monografia e tij e fundit, e botuar në vitin 2010, është Shpjegimi i Luftës Civile (Edward Elgar). Ai është në bordet editoriale të Ekonomisë së Paqes, Shkencës së Paqes dhe Politikës Publike (PEPS), si dhe Luftërat Civile. Ai është gjithashtu koordinator i projektit kërkimor të CoCoon të Këshillit të Kërkimeve Shkencore Holandeze (NWO) mbi efektin e mjedisit dhe konfliktit në Bolivi dhe Ekuador (NEBE). Interesat e tij kërkimore janë në ekonominë e konfliktit, shumëllojshmëria i burimeve, kushtëzimi i ndihmës, ekonomia politike, makroekonomia dhe ekonomia ndërkombëtare.


Faqja Personale: https://www.eur.nl/people/mansoob-murshed/ 

Roberto Ricciuti është Profesor i Politikës Ekonomike në Universitetin e Verona (Itali) ku është Drejtor i Programit të Doktoratës në Ekonomi dhe Menaxhim. Ka master në ekonomi nga Universiteti i Exeter dhe një doktoraturë në ekonomi nga Universiteti i Sienës (Itali). Më herët ai ishte ligjërues në Universitetin Mbretëror Holloway të Londrës (2003/04), ka bërë një trajnim pas doktoraturës në Universitetin e Sienës (2004/05) dhe ka punuar si Lektor në Universitetin e Firences (2005/11). Ai është gjithashtu një hulumtues në CESifo dhe Profesor Honorary Fellow në Shtetet Efektive dhe Qendra Kërkimore për Zhvillim Gjithëpërfshirës në Universitetin e Mançesterit. Ai punon në kufijtë midis ekonomisë dhe shkencës politike. Gazetat e tij janë botuar në revistën e Journal of Peace Research, Public Choice, Journal of Economic Behavior and Organization, Cliometrica, European Journal of Political Economy, Defence and Peace Economics, and International Review of Law and Economics, Physica A, ndër të tjera.


Faqja Personale: http://www.dse.univr.it/?ent=persona&id=8382&lang=en#tab-presentazione