PROJEKTE

Titulli i projektit: Futja e Sistemit Informativ Shëndetësor: Një qasje moderne për transparencën dhe llogaridhënien në Shëndetin Publik Shqiptar

Akronimi: IHIS

Programi: Programi Italo-Shqiptar i Konvertimit të Borxhit për zhvillim (IADSA)

Kohëzgjatja: 24 muaj

Fillimi i projektit: 2014

Mbarimi i projektit: 2016

Përmbledhje:

Objektivi kryesor i projektit ishte ruajtja dhe përmirësimi i shëndetit të popullsisë shqiptare, duke rritur  efikasitetin, duke maksimizuar produktivitetin në prodhimin e shërbimeve dhe duke racionalizuar përdorimin e burimeve brenda shërbimeve publike shëndetësore. Në veçanti, projekti përqendrohet në këto objektiva specifike:

  1. Rritja e kapaciteteve të menaxhimit të shërbimeve shëndetësore në mënyrë më efikase.
  2. Përmirësimi i financimit të sistemit shëndetësor, duke përfshirë minimizimin e flukseve të parave informale.
  3. Përmirësimi i qeverisjes/drejtimit të sistemit shëndetësor.

 

Koordinator: Ministria e Shëndetësisë

Partnerë: Fondacioni/Universiteti Katolik Zoja e Këshillit të Mirë, Rajoni i Toskanës (Itali).

Referent shkencor: Prof. Niccolò Persiani Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Ndiqni IHIS në:

Website: www.drg.al