News Arkitektura

News Arkitektura

Mbani shënim: Ezio Godoli mban leksione në UNIZKM

Ezio Godoli ka nisur punën në fushën e mësimdhënies në arkitekturë që prej vitit 1973 dhe sot është profesor i historisë së arkitekturës bashkëkohore në Universitetin e Firences. Ai vjen në Tiranë, për të drejtuar dy ditë të Leksioneve të Hapura të Arkitekturës në UKZKM. Lexoni profilin e tij. 

Lexo më shumë

Takoni Ezio Godoli-n. Mjeshtrit e periudhës moderne

Rikthehen Leksionet e Hapura të Arkitekturës në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”. Takimi i radhës “Mjeshtrit e periudhës moderne” me Ezio Godoli-n, profesor i Historisë së Arkitekturës në Universitetin e Firences në Itali, do të shtrihet përgjatë dy ditëve, 14 dhe 15 dhjetor, ora 14.30.

Lexo më shumë

Arkitektura në UKZKM, takoni hartuesin e PPV-së (Krujë, Kurbin dhe Lezhë).

“Nga planifikimi kombëtar territorial në planifikimin e përgjithshëm vendor: Urbanistika në zhvillim. Rasti i Krujës, Kurbinit dhe Lezhës”. Kjo është tema e parë e diskutimit të një cikli leksionesh të hapura mbi arkitekturën të organizuara nga Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”. I ftuar në takimin e parë është Prof. Roberto Mascarucci, ideatori i PPV (Plani i Përgjithshëm Vendor).

Lexo më shumë