News Arkitektura

News Arkitektura

Ngjyrat e Elisës

Vena artistike që e karakterizon Elisën shprehet nga admirimi që ka për Van Gogh-un, ngjyrat e format abstrakte deri tek shprehitë prej ëndërrimtareje, por njëkohësisht me këmbë në tokë dhe tejet aktive.

Lexo më shumë

Takoni Profesorët- Arkitekturë 2017-2018

Të krijosh hapësirat në arkitekturë për të ndërtuar hapësirat e të ardhmes tënde!
Është një rrugëtim, ku figurat që të shoqërojnë drejt destinacionit final luajnë një rol thelbësor në formimin profesional.
Ja kush janë figurat akademike që do t’ju shoqërojnë në vitin e parë, në programin e studimit në Arkitekturë, UKZKM:

Lexo më shumë

Prof. MARIA GRAZIA ECCHELI I PREZANTOHET STUDENTËVE

U njoha me Tiranën nëpërmjet temave kërkimore të studenteve të mija shqiptare; më intrigonte tek ky qytet një farë qëndrimi pezull midis lindjes e perëndimit, dhe pranova me kënaqësi ftesën e Dekanit të Fakultetit të Arkitekturës së Firences për të bashkëpunuar për Programin e Studimit në Arkitekturë në Univ.Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.

Lexo më shumë

Ulisse Tramonti- Arkitektura UKZKM sjell docentët më të njohur italianë

Programi i Studimit në Arkitekturë është pika e fortë e Fakultetit të Shkencave të Aplikuara në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.
Ata që bëjnë ndryshimin janë profesorët më të mirë të Arkitekturës, të cilët vijnë prej Universitetit të Firences, i themeluar në fillim të viteve 1300.
Prof. Ulisse Tramonti është njëri prej këtyre emrave të njohur të botës akademike

Lexo më shumë

Mes djepit të kulturës. Studentët e arkitekturës ZKM në Shkodër

Qyteti i Shkodrës është njohur gjithnjë si djep i dijes dhe kulturës. Për këtë arsye një grup studentësh të Fakultetit të Arkitekturës zgjodhën të vizitojnë pikat historike dhe kulturore më interesante të kryeqendrës së veriut.
Të udhëhequr nga Prof. Mario Bevilacqua dhe Kamela Guza, ata vizituan “tempullin e kulturës shkodrane” - Teatrin “Migjeni” dhe me pas Muzeun e Fotografisë “Marubi”

Lexo më shumë