Evente/lajme

News Arkitektura

Studentët e Arkitekturës, praktikë në kalatë e Shkodrës dhe Lezhës

Muaji prill zgjoi interesin kundrejt historisë së Shqipërisë tek studentët e Programit të Arkitekturës nëpërmjet praktikave e seminarëve jashtë sallave të leksioneve.
Një grup studentësh të Vitit të Parë - të shoqëruar nga docentët Ferruccio Canali e Virgilio Galati - realizuan një vizitë në kalanë e Shkodrës dhe atë të Lezhës, si edhe në Muzeun e Fotografisë “Marubi”

Lexo më shumë

ROBERTO BOLOGNA

“Jam shumë kërkues, por edhe jap shumë!” Kështu e përkufizon veten në aspektin profesional, profesori Roberto Bologna. I sapoardhur pranë Programit të Arkitekturës në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, Prof. Bolonga është një emër i rëndësishëm në fushën kërkimore në Teknologjinë për Arkitekturën në Itali.

Lexo më shumë

Describing Architecture

"Describing Architecture", titullohet takimi që bashkoi studentët e Programit të Arkitekturës të Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” dhe ata të Universitetit Katolik CEU San Pablo të Madridit.

Lexo më shumë

TE JESH QYTET SOT

Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” organizoi konferencën e titulluar: “Të jesh qytet sot”.
I ftuar për të folur rreth planit urbanistik të kryeqytetit “TR030”, kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj vlerësoi iniciativën e universitetit: “UNIKZKM bën ndryshimin e kulturës, ashtu si Bashkia e Tiranës bën ndryshimin e infrastrukturës”.

Lexo më shumë

Njihuni me Boerin- Projektuesin e TR030

Në 17 Mars 2017, Universiteti Katolik “Zoja e Këshilli të mirë” organizon konferencën “Të jesh qytet sot”.
Ndër të ftuarit e këtij aktiviteti janë edhe Prof. Stefano Boeri, arkitekti italian që ka zhvilluar planin rregullues të kryeqytetit të Shqipërisë TR030 dhe Kryetari i Bashkisë së Tiranës Z. Erion Veliaj.

Lexo më shumë

Studentët e arkitekturës nisin leksionet e Laboratorit te Rilevimit të Arkitekturës, praktikë në Kishën Katolike "Zemra e Krishtit"

Studentët e Arkitekturës të vitit të dytë në Universitetin Katolik  "Zoja e Këshillit të Mirë", kanë nisur leksionet e Laboratorit të Rilevimit të Arkitekturës.   

Profesori i Universitetit të Firences,  Alessandro Merlo, ka zgjedhur që disa prej orëve të leksioneve studentët ti zhvillojnë pranë Kishës Katolike "Zemra e Krishtit" në Tiranë, një ndërtesë e ngritur rreth viteve 1900. Struktura e saj u jep mundësi studentëve të mësojnë  elementët kryesore të marrjes së masave për të bërë rilevimin, sikurse dhe të analizojnë një nga të paktat ndërtesa arkitekturore fetare aktualisht në kryeqytet. Rilevimi mund të kontribuojë jo vetëm në njohjen, por gjithashtu edhe në mbrojtjen e Kishës.

Lexo më shumë